Robots

Robots in verschillende vormen, rijdend, vliegend, varend of hangend aan een touwtje in de lucht.

Theo's mechanische aap stopt in Den Haag

rein wo, 12/02/2020 - 07:56

In maart 2019 is Rein Velt, de voorzitter en kartrekker van deze club, naar Drenthe is verhuisd. Sinds dat moment is het in onze werkplaats in Den Haag erg rustig geworden.

Daarom hebben we besloten om te stoppen met de aap in Den Haag en de stichting op te heffen per 1-2-2021

De activiteiten van Theo's Mechanische Aap zullen worden voortgezet bij Rein thuis (in Emmer-Compascuum) en bij Hackerspace Drenthe (in Coevorden). De website en emailadressen van de aap blijven in gebruik zolang dat mogelijk is, maar wil je fysiek langskomen dan zul je dus naar Emmer-Compascuum of Coevorden moeten rijden.

Ben je op zoek naar een plek in Den Haag waar je terecht kunt voor technische zaken? Dan verwijzen we je graag door naar Revspace in Leidschendam of bij een van de andere hackerspaces in Nederland.

 

CoreXY / HBot CNS Frees

rein di, 04/28/2015 - 16:57

Hieronder een aantal foto's van onze nieuwe CNC frees in aanbouw. Het hardware ontwerp is gebaseerd op CoreXY / HBot en de firmware maakt gebruik van Marlin-firmware welke erg populair is als firmware van 3D printers.

Meer info: http://corexy.com/

Tankbot

rein ma, 11/10/2014 - 09:31

Hieronder een aantal foto's van onze nieuwe robot tank in aanbouw. De tank wordt aangedreven door twee ruitenwissermotoren. Verder zijn alle onderdelen zelf gemaakt, inclusief de rupsband.

Soldeer en vliegerworkshop voor kinderen groot succes

rein vr, 05/30/2014 - 22:34

Afgelopen zondag hebben we een workshop voor kinderen (en ouders) georganiseerd. 's-Morgens solderen en strandbeesten bouwen. 's-Middags vliegeren mèt en zonder camera. Dit evenement was zeker voor herhaling vatbaar. Zowel de deelnemers als de organisatoren hebben een leuke en leerzame dag gehad.

Firmware voor SeeedStudio Hercules 4WD controller

rein vr, 10/11/2013 - 10:35
Omdat de standaard firmware vanuit de fabriek niet werkt, hebben we zelf iets gemaakt. De firmware biedt ondersteuning voor de motors, de battery-sensor, de feedback (speed) sensors en de mogelijkheid om de robot via de seriele poort (XBee, Bluetooth) aan te sturen.

De software staat hieronder afgedrukt, maar je kunt het ook downloaden
Hier een filmpje: Video

Automatische panorama gimbal voor fotovliegeren

rein di, 07/23/2013 - 11:27

Omdat we niet elke keer onze vliegercamera naar beneden willen halen om de camera richting te veranderen hebben we een oplossing bedacht.
Deze bestaat uit 2 servo's een Arduino, een 5Volt battery en wat aluminium en klinknagels. Bij hebben er een gebouwd voor de Liquid Image Ego camera maar hetzelfde principe kun je ook toepassen op andere lichtgewicht camera's zoals bijvoorbeeld de GoPro Hero, Acme FlycamHD en vele anderen...

Prototype UAV

rein do, 07/18/2013 - 00:45

Don's nieuwe automatische RC vliegmachine. Hij is nog in aanbouw. Binnenkort volgt de bouwbeschrijving en later volgen de testvideo's.

Pagina's