Projecten

<p>Onze deelnemers maken <a href="blog">robots, koffiebranders, automatische vliegmachines, CNC-freesmachines, 3D-printers, poëziefoons, laadstraten voor electrische auto's, websites, Android apps, en andere zinvolle en nutteloze dingen</a>. Ter lering en vermaak. Veelal gedreven door de passie om zelf dingen te maken, techniek te begrijpen en het zelf toe kunnen passen van technische innovaties. Hieronder een overzicht van artikelen (blogs) gemaakt door onze deelnemers:</p>

Theo's mechanische aap stopt in Den Haag

rein wo, 12/02/2020 - 07:56

In maart 2019 is Rein Velt, de voorzitter en kartrekker van deze club, naar Drenthe is verhuisd. Sinds dat moment is het in onze werkplaats in Den Haag erg rustig geworden.

Daarom hebben we besloten om te stoppen met de aap in Den Haag en de stichting op te heffen per 1-2-2021

De activiteiten van Theo's Mechanische Aap zullen worden voortgezet bij Rein thuis (in Emmer-Compascuum) en bij Hackerspace Drenthe (in Coevorden). De website en emailadressen van de aap blijven in gebruik zolang dat mogelijk is, maar wil je fysiek langskomen dan zul je dus naar Emmer-Compascuum of Coevorden moeten rijden.

Ben je op zoek naar een plek in Den Haag waar je terecht kunt voor technische zaken? Dan verwijzen we je graag door naar Revspace in Leidschendam of bij een van de andere hackerspaces in Nederland.

 

Carnaval in Emmer-Compascuum

rein ma, 03/09/2020 - 10:18

Het afgelopen half jaar zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor het Carnaval in Emmer-Compascuum en in het bijzonder de carnavalswagen van het Oosterdaip. De wagens bevatten honderden meters aan ledstring . De pakken (van de deelnemers) daar zitten ook nog eens 10 meter neopixels leds in. De mechanische aap heeft deze allemaal geprogrammeerd (arduino)

Aapklok 1.0

rein za, 02/03/2018 - 10:49

De Aapklok is een klok met 60 full-color rgb leds die automatisch synchroniseert met een NTP server. De kleuren kunnen door de gebruiker worden ingesteld via een webinterface.

Draadloze temperatuur en luchtvochtigheid sensor

rein za, 01/14/2017 - 16:07
Meten is weten! Daarom hebben we een sensor voor temperatuur en luchtvochtigheid aan een draadloze microcontroller geknoopt. Hiermee kunnen we via WIFI de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden in verschillende ruimtes.

Koffie bonen branden

rein do, 04/30/2015 - 15:59
Afgelopen weken zijn er bij de Aap meerdere experimenten geweest om zelf koffiebonen te branden. De experimenten zijn geslaagd en de koffie heeft prima gesmaakt. Binnenkort gaan we een CoffeeRoastFest organiseren waarbij deelnemers zelf kunnen branden en proeven. Het branden kan dan met een pannetje op de BBQ of met onze zelfontwikkelde huiskoffiebrander waar we op dit moment mee bezig zijn.

Kinotracker

rein ma, 01/19/2015 - 12:22

De Kinotracker is een remote GPS tracker die via een draadloze verbindinging locatie informatie doorgeeft aan een Android- ontvanger. De Kinotracker heeft geen Simkaart of GSM verbinding nodig om locaties door te geven maar maakt gebruik van een lange afstands communicatieverbinding op basis van 433Mhz en optioneel 800Mhz.
Zowel de hardware als de software voor de Kinotracker is zelf ontwikkeld.

De Kinotracker is geinspireerd op de Garmin Astro ( http://sites.garmin.com/en-US/astro/ ), een apparaat van meer dan 500 euro. De garmin Astro maakt gebruik van de 800Mhz frequentie maar is in Nederland niet toegestaan omdat het apparaat teveel zendvermogen heeft (meer dan 1 Watt / 12 kilometer)

De Kino tracker is ontwikkeld om mijn eigen hond (Kino) te kunnen localiseren als hij los rondloopt.
Op de markt zijn er een groot aantal trackers beschikbaar vanaf 10 euro tot 600 euro. Deze trackers kun je indelen in 3 groepen

Tankbot

rein ma, 11/10/2014 - 09:31

Hieronder een aantal foto's van onze nieuwe robot tank in aanbouw. De tank wordt aangedreven door twee ruitenwissermotoren. Verder zijn alle onderdelen zelf gemaakt, inclusief de rupsband.

Pagina's